Logo

Forårsflæskesteg og pæretærte med chokoladesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

Forårsflæskesteg og pæretærte med chokoladesauce

 

Flæskestegen serveres med friskt grønt tilbehør. Desserten er en sprød tærtebund fyldt med vaniljeflødeskum og syltede pærer og serveret med en lun chokoladesauce.

 

Forårsflæskesteg med spidskål, radiser og ærter

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid. ca. 1 time og 15 min.

 

#

1 kg svinekam med svær

1 ½ spsk groft salt

1 citron

6-8 laurbærblade

1 spidskål

1 bundt radiser

250 g fine ærter

Tilbehør: pillekartofler

*

 

Sørg for, at sværen på svinekammen er ridset helt ud i siderne og helt igennem.

Drys med groft salt, og gnid det ned mellem alle sværene.

Læg stegen på citronskiver og laurbærblade i en bradepande.

Hæld lidt vand i bunden af bradepanden.

Stik et stegetermometer i midten af stegen.

Sæt stegen i ovnen, og tænd på 200 °C.

Steg i ca. 1 time, til centrumtemperaturen er 55 °C.

Er sværen sprød, steges videre ved 200 °C, til centrumtemperaturen er 65 °C.

Er sværen ikke sprød, sættes temperaturen i ovnen op til 225 °C.

Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile i ca. 15 min.

 

Skær stokken ud af kålen, og del den i både.

Rens radiserne.

Kog kålen i ca. 5 min. i letsaltet vand, og tilsæt radiser og ærter det sidste minut af kogetiden.

Hæld kogevandet fra, og dryp grønsagerne af.

Skær kødet i skiver, og anret med grønsager og kartofler.

 

Pæretærte à la Belle Helene

1 tærte til ca. 8 personer. Arbejdstid: 40 min. Hviletid: ca. 30 min. Bagetid: 25 min.

 

#

Tærtedej:

125 g koldt smør

175 g hvedemel

50 g mandelmel (se TIPS nederst)

1 lille æg

ca. 3 dl tørrede bønner

 

Fyld:

1 stang vanilje

100 g flormelis

2½ dl piskefløde

8 syltede pærer

 

Chokoladesauce:

100 g mørk chokolade

1½ dl piskefløde

*

 

Smuldr smør og mel sammen med mandelmel.

Saml dejen med æg, uden at ælte den.

Lad dejen hvile i køleskab i ca. 30 min.

Rul dejen tyndt ud, og læg den i en tærteform (en aflang eller rund 24 cm i diameter).

Tryk siderne godt til i kanterne med en lille kugle dej.

Prik bunden med en gaffel.

Læg et stykke bagepapir eller stanniol i tærteformen, og hæld tørrede bønner i.

Bag bunden i ca. 25 min. ved 200 °C.

Løft indlægget med bønnerne op af den forbagte tærtebund, og afkøl den.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

Mos dem sammen med flormelis i en skål, og tilsæt piskefløde.

Pisk det til blødt skum, og bred det ud i tærtebunden.

Skær de afdryppede pærer i mindre stykker, og læg dem ovenpå.

Hak chokoladen groft, og smelt den i lun piskefløde.

Server chokoladesaucen til tærten.

 

TIPS: Mandelmel er fintmalede, smuttede mandler. Du kan selv lave mandelmel ved at tørre smuttede mandler på en bageplade ved 150 °C i ca. 15 min. og derefter male dem til fint mel i en foodprocessor. Til mere rustikke kager, kan du undlade at smutte mandlerne.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.362 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her