Logo

Små marmeladekager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Små marmeladekager

 

Disse dejlige smørbagte kager er nemme at lave. Og du kan bage dem med din egen yndlingsmarmelade.

ca. 12 stk. Arbejdstid: 20 min. Hviletid: 30 min. Bagetid: 20 min.

 

#

Dej:

125 g blødt smør

50 g flormelis

½ tsk vaniljesukker

1 æg

125 g hvedemel

75 g mandelmel (se tips)

1 knsp salt

 

Fyld:

75 g marmelade (appelsin, hindbær, jordbær eller hvad du bedst kan lide)

 

Pynt: flormelis

*

 

Pisk smør, flormelis og vaniljesukker sammen med en håndmikser, og pisk ægget i.

Tilsæt mel, mandelmel og salt, og rør hurtigt dejen sammen.

Sæt den i køleskabet i 30 min.

 

Varm ovnen op til 180 °C.

Form dejen til ca. 12 kugler, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Tryk en hulning ned i hver kugle med en tommelfinger, dyppet i mel.

Læg 1 tsk marmelade i hver fordybning, og bag kagerne let gyldne det tager ca. 20 min.

 

Stil kagerne til afkøling på en rist.

Pynt med sigtet flormelis, og opbevar dem i en kagedåse.

 

TIPS: Mandelmel er fintmalede, smuttede mandler. Du kan selv lave mandelmel ved at tørre smuttede mandler på en bageplade ved 150 °C i ca. 15 min. og derefter male dem til fint mel i en foodprocessor. Til mere rustikke kager, kan du undlade at smutte mandlerne.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.263 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her