Logo

Rabarber-fragilité med valnødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rabarber-fragilité med valnødder

 

En let og luftig flødeskumskage med vaniljebagte rabarberstykker og knasende sprøde valnøddebunde. Fragilite betyder skrøbelig på fransk, men fragilite-kagen er en pæredansk opfindelse. Normalt bages bundene med mandelmel eller marcipan, men her har vi brugt valnødder.

1 kage til 8-10 personer. Arbejdstid: 1 time. Bagetid: 40 min.

 

Valnøddebunde:

200 g valnøddekerner

3 spsk hvedemel

3 spsk flormelis

2 dl æggehvider (ca. 6 stk.)

200 g sukker

 

Rabarber:

400 g rabarber

1 stang vanilje

125 g sukker

 

Creme:

2 spsk flormelis

2 dl piskefløde

2 dl cremefraiche 38%

 

Pynt: flormelis

*

 

Rist valnødderne på en tør pande i ca. 5 min., til de begynder at dufte.

Lad dem afkøle.

 

Hak valnødderne fint (evt. i en foodprocessor), og bland dem med sigtet mel og flormelis.

 

Pisk ægge hviderne stive, og pisk sukkeret i, til det bliver en tyk, blank og sej masse.

Vend valnøddeblandingen i med en dejskraber.

 

Smør dejen ud på en bageplade med bagepapir (30x40 cm), og bag kagebunden ved 140 °C varmluft i ca. 40 min.

 

Rens rabarberne, og skær dem i små stykker.

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud (gem dem).

Vend rabarber og vaniljestang sammen med sukker i et ovnfast fad, og bag dem samtidig med bundene i ca. 20 min.

Lad rabarberne køle af, og hæld dem i en sigte over en skål (du kan nyde den afdryppede rabarbersaft med isterninger og iskoldt vand).

 

Vend den bagte kagebund ud på et nyt stykke bagepapir drysset med sukker.

Træk det brugte bagepapir forsigtigt af, og skær kagen i 41ige store bunde (ca. 10x30 cm).

Lad dem afkøle på en rist.

 

Mos vaniljekornene sammen m flormelis i en skål, og tilsæt fløde og cremefraiche.

Pisk det til skum med en håndmikser.

 

Læg en valnøddebund på et fad, og stryg et lag creme på.

Drys med afdryppede rabarber, og læg en bund ovenpå.

Gentag med creme og rabarber, og slut af med en bund.

Pynt med sigtet flormelis, og skær kagen i portionsstykker med en savtakket kniv.

 

TIPS: Prøv også opskriften med friske jordbær: Skær dem i skiver, og læg dem på cremen i stedet for eller sammen med rabarberne.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.017 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her