4 personer:
500 g store kartofler
2 porrer (250 g)
1 bdt frisk basilikum
1 spsk olie
1 ¼ l grønsagsbouillon
salt og peber
1 person:
125 g store kartofler
½ porre (65 g)
¼ bdt frisk basilikum
¾ tsk olie
4 dl grønsagsbouillon
salt og peber
Skær de skrællede kartofler groft ud.
Snit de rensede porrer i tynde ringe.
Sauter porreringe og kartoffelstykker i olie uden at de tager farve.
Vend godt rundt og tilsæt bouillonen.
Lad suppen simre ca. 20 minutter - kartoflerne skal være helt møre.
Blend suppen jævn sammen med skyllede basilikumblade og hæld den tilbage i gryden.
Smag til med salt og peber.
Server suppen rygende varm med et godt brød til.
Tips:Tilsæt evt. lidt tomatstrimler skåret af tomater befriet for kerner
Energi pr. portion: 770 kJ/185 kcal Protein: 15,5% Fedt: 23,4% Kulhydrat: 61,1%