Sæt tænderne i disse lækre rabarber cupcakes med stængler
fra haven eller supermarkedet. Vi bringer dig her opskriften!
Havens rabarberhøst er en god anledning til at forsøde
familie og venners tilværelse med en lækker kage. De syrlige rabarber får her
selskab af finthakkede mandler, men du kan også bruge en rest marcipan. Denne
mandel- eller marcipansmag står nemlig enormt godt til de syrlige rabarber.
Husk, at de tynde fine stængler, der ikke er helt røde, er det bedste.
Ca. 10-12 stk.
#Det skal du bruge til rabarber cupcakes:
½ god vaniljestang (fx fra Madagascar eller Polynesien)
200 g sukker
200 g stuetempereret smør
6 stuetempererede æg
150 g hvedemel
30 g fint hakket mandler
Smagsneutral olie til at smøre formene med (fx majsolie)
Råsyltede rabarber:
100 g rabarber
50 g flormelis
Icing:
200 - 250 g flormelis
½ dl pasteuriserede æggehvider
Rabarbersaften fra de råsyltede rabarber
*
Sådan laver du rabarber cupcakes:
Råsyltede rabarber: Skyl rabarberne og snit dem fint.
Bland de ordnede rabarberstykker med flormelissen og lad dem
trække 1 times tid.
Kagedej: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab
kornene ud med en lille kniv.
Mas med en paletkniv kornene sammen med en anelse af
sukkeret på bordet, så kornene skilles ad.
Pisk vanilje, sukker og stuetempereret smør luftig med en
håndmikser.
Pisk æggene i, et ad gangen.
Passér de råsyltede rabarber gennem en sigte - gem saften
til icingen.
Drys to spiseskefulde af melet over de drænede
rabarberstykker og vend rundt.
Kom de melede rabarber og de fint hakkede mandler i dejen.
Vend det hele forsigtigt rundt.
Smør 10-12 metalmuffinforme jævnt.
Læg papirmuffinforme i.
Fordel dejen i formene, således at de bliver fyldt op til 1
centimeter fra kanten.
Bag kagerne i en 185 °C varm ovn i 15-18 minutter, til de
giver efter ved et let tryk.
Tag dem ud og afkøl dem let.
Icing: Passér flormelissen gennem en sigte.
Pisk den sigtede flormelis og æggehviderne luftigt med en
håndmikser.
Tilsæt til sidst rabarbersaften.
Kom icingen i en sprøjtepose med stjernetylle og fordel den
på de afkølede rabarber cupcakes.
Flamber det øverste af icingen en anelse med en
bunsenbrænder, og dine rabarber cupcakes er færdige!