Denne pie er en kaloriefattig variant af originalen som
stammer fra Sydafrika. Det er en gylden, sprød nøddepie i en herlig tærtebund •
Planteolie gør piebunden kolesterolfri • Pecannødder indeholder meget fedt, men
også meget jern og thiamin.
Forberedelse 25 min. Tilberedning 45 min. 12 stk.
# Råvarer til Pie med pecannødder
3¼ dl mel
1 spsk sukker
¼ tsk salt
½ dl olie
FYLD:
1 dl sukker
3 store æg
2½ dl ahornsirup
1 spsk smør
1 vaniljestang
3 dl pecannødder
*
Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 175 °C.
Bland mel, sukker og salt i en skål, eller i foodprocessoren
med kniven monteret.
Dryp olien i og bland med fingrene eller kør i
foodprocessoren, til du har en smuldredej.
Tilsæt en skefuld vand ad gangen, til dejen er samlet og kan
formes til en bolle.
Pak dejen i plastfolie og frys i 20 min.
2 Bland fyldet mens dejen afkøles.
Pisk sukker og æg sammen.
Smelt smørret og varm vaniljestangen i det.
Del stangen på langs og skrab vaniljekornene ned i smørret.
Pisk smør, vaniljekorn og sirup i æg og sukker.
Rør nødderne i.
3 Rul dejen ud mellem to ark bagepapir til en cirkel ca. 40
cm i diameter.
Tag det øverste stykke papir af og vend dejen over i en
tærteform, som er ca. 24 cm i diameter.
Fjern det andet stykke papir.
Form dejen efter tærteformen og fjern overflødig dej.
Tryk kanterne til (se Tips & råd).
4 Hæld fyldet i formen og bag, til fyldet er fast og
piedejen gylden, ca. 45 min.
Lad den køle af på en rist.
Tips & råd
Form et mønster langs kanten gennem at anvende højre hånds tommel-
og pegefinger, til at trykke dejen mod venstre hånds pegefinger.
Et anderledes udseende på piekanten kan du få gennem at
trykke dejen til med en gaffel.
Tryk først med gaflen i en skrå vinkel, byt derefter retning
og fortsæt hele kanten rundt.
PR. STK.: Energi: Kcal 371 = kJ 1558
Kulhydrat 36 g Protein 5 g Fedt 23 g (56%) Fibre 3 g