Logo

Pærekage med chokolade og ingefær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pærekage med chokolade og ingefær

 

En skøn pærekage med hakkede nødder, mørk chokolade og syltet ingefær. Nyd den til kaffen eller som dessert.

Arbejdstid: 45 min. Bagetid: ca. 1 time. Frysegnet. 1 kage / 8-1O stykker

 

#

2 tsk bagepulver

150 g koldt smør

150 g sukker

1 æg str. L

¾ dl mælk eller kærnemælk

5-6 pærer

2 spsk ingefærsirup

100 g hasselnødder

75 g mørk chokolade

25 g syltet ingefær

150 g hvedemel

*

 

TÆND ovnen på 175 °C, og smør en springform (22 cm) med smør.

HAK nødder og chokolade groft. Hak den syltede ingefær fint.

 

BLAND mel og bagepulver, og hak det kolde smør i med et mørdejsjern eller i en foodprocessor. Tilsæt sukker og nødder, og saml dejen med æg og mælk.

 

SKRÆL pærerne, skær dem i kvarte, og fjern kernehusene.

Skær 3 af pærerne i små stykker, og vend dem i dejen sammen med chokolade og ingefær.

 

FYLD dejen i formen.

Skær de resterende pærer i skiver, og tryk dem let ned i dejen.

Dryp med ingefærsirup, og bag kagen midt i ovnen i ca. 1 time.

 

TJEK med et træspid, om kagen er gennembagt, og lad den hvile i formen 10 min., før den tages ud på en rist til afkøling.

 

NYD kagen lun eller afkølet evt. med flødeskum eller cremefraiche.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.536 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her