Logo

Madelainekager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Madelainekager

 

Madeleine-kagen er en klassisk fransk kage, som bages i en speciel form til muslingeformede kager. Du kan også bruge små linseforme eller muffinforme, men fyld i så fald kun formene halvt op.

Vi har bagt tre slags Madeleine-kager: Den klassiske med citronskal og vanilje, en med ekstra citron og blå birkes og en med mørk chokolade.

ca. 12 stk. Arbejdstid: 30 min. Hviletid: 1 time. Bagetid: 18 min.

#

90 g smør + lidt til formen

90 g hvedemel + lidt til formen

½ tsk bagepulver

2 æg

90 g sukker

1 citron [øko]

1 tsk vaniljesukker

Pynt: flormelis

*

Stil alle ingredienserne frem i god tid, så de får stuetemperatur.

Smør formens huller med smør, drys med sigtet hvedemel, og bank det overskydende mel af.

Smelt smørret, og lad det køle af.

Sigt mel og bagepulver sammen.

Pisk æg og sukker med en håndmikser i ca. 5 min. - det skal være tykt, cremet og luftigt.

Pisk fintrevet citronskal og vaniljesukker i.

Vend forsigtigt melet i æggemassen lidt ad gangen, og vend derefter det afkølede smør i.

Dæk skålen med film, og stil den i køleskab i mindst 1 time (og op til 2 dage).

 

Tænd ovnen på 200 °C.

Fyld dejen i formens huller med en ske og glat IKKE overfladen.

Bag kagerne midt i ovnen i 15-18 min - til kanterne er gyldne, og dejen akkurat er gennembagt.

Løsn kanten omkring kagerne med en lille palet, vend dem ud på en bagerist, og lad dem afkøle.

Pynt kagerne med sigtet florme- lis ved servering.

 

MED CITRON OG BIRKES:

Udelad vaniljesukkeret, og tilsæt i stedet 1 spsk blå birkes og 1 spsk citronsaft efter smørret.

 

MED CHOKOLADE:

Smelt 100 g mørk chokolade sammen med smørret, og udelad citronskal i dejen.

Der bliver 3-4 kager mere af opskriften i denne version.

 

TIPS: Bag et par prøve-kager, for at få en fornemmelse af, hvor meget dej, der skal fyldes i hullerne. Under bagningen skal dejen fylde hullerne ud, så kagerne bliver flot hvælvede, men dejen må ikke flyde ud over kanten af hullerne i formen.

Kagerne er bedst friskbagte, men kan opbevares i en kagedåse 2-3 dage eller fryses.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.011 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her