Majsmel males af majskorn. Melet anvendes bl.a. til
tortillas og majsmuffins
• Majsmel er glutenfrit og anvendes ofte i glutenfri kost, i
såvel bagning som madlavning. I denne opskrift indgår dog hvedemel. Mexicansk.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 25 min. 12 stk.
# Råvarer til Majsmuffins:
1¾ dl hvedemel
½ dl sukker
4 tsk bagepulver
½ tsk salt
2½ dl majsmel
2 æg
2½ dl mælk
1 dl majsolie
*
Fremgangsmåde:
1 Varm ovnen til 200 °C.
Bland hvedemel, sukker, bagepulver, salt og majsmel i en
skål eller foodprocessor.
2 Pisk æggene sammen.
Kom dem i melblandingen sammen med mælk og olie.
Rør ingredienserne hurtigt sammen.
3 Hæld dejen i en lille bradepande, eller beklæd den med
bagepapir, ca. 18x25 cm.
4 Bag brødet på en rist nederst i ovnen ca. 25 min.
5 Skær brødet i firkantede stykker og server dem gerne uden
fedtstof
Majsmuffins smager særlig godt til en kop friskbrygget te.
Tips & råd
Gult majsmel er malet af hele majskorn.
Det har en kraftig gul farve og er let at skelne fra
hvedemel.
Hvedemel indeholder gluten, majsmel er glutenfrit.
Du kan bage brødet i muffins-forme.
Smør dem let med olie eller smeltet fedtstof.
PR. STK.: Energi: Kcal 206 = kJ 865
Kulhydrat 25 g Protein 4 g Fedt 10 g (44%) Fibre <1 g