Logo

Majsmuffins 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Majsmuffins 2 


Majsmel males af majskorn. Melet anvendes bl.a. til tortillas og majsmuffins

• Majsmel er glutenfrit og anvendes ofte i glutenfri kost, i såvel bagning som madlavning. I denne opskrift indgår dog hvedemel. Mexicansk.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 25 min. 12 stk.

 

# Råvarer til Majsmuffins:

1¾ dl hvedemel

½ dl sukker

4 tsk bagepulver

½ tsk salt

2½ dl majsmel

2 æg

2½ dl mælk

1 dl majsolie

*

 

Fremgangsmåde:

1 Varm ovnen til 200 °C.

Bland hvedemel, sukker, bagepulver, salt og majsmel i en skål eller foodprocessor.

 

2 Pisk æggene sammen.

Kom dem i melblandingen sammen med mælk og olie.

Rør ingredienserne hurtigt sammen.

 

3 Hæld dejen i en lille bradepande, eller beklæd den med bagepapir, ca. 18x25 cm.

 

4 Bag brødet på en rist nederst i ovnen ca. 25 min.

 

5 Skær brødet i firkantede stykker og server dem gerne uden fedtstof

Majsmuffins smager særlig godt til en kop friskbrygget te.

 

Tips & råd

 

Gult majsmel er malet af hele majskorn.

Det har en kraftig gul farve og er let at skelne fra hvedemel.

Hvedemel indeholder gluten, majsmel er glutenfrit.

 

Du kan bage brødet i muffins-forme.

Smør dem let med olie eller smeltet fedtstof.

 

PR. STK.: Energi: Kcal 206 = kJ 865

Kulhydrat 25 g Protein 4 g Fedt 10 g (44%) Fibre <1 g


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 1.428 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her