Det kan vist lige nås - julebaget, altså. For de
lækkersultne har vi her 2 opskrift på de klejner, som man ikke kan undvære til
eftermiddagskaffen eller den julegløgg, som måske skal konsumeres i julen.
Klejner 1
# Ingredienser til 125 stk:
3 æg
250 g sukker
125 g smør eller margarine
¾ dl fløde
3 spsk cognac
500 g hvedemel
palmin/fedtstof til kogning
*
Fremgangsmåde:
Æg og sukker røres godt; smørret smeltes og tilsættes sammen
med fløde og cognac.
Melet blandes i, og dejen æltes sammen.
Dejen hviler koldt ca. 1 time.
Udrulles tyndt og formes til klejner.
Klejnerne koges gyldne i varmt fedtstof og lægges på
fedtsugende papir til de er kolde.
Klejner 2
# Ingredienser:
500 g hvedemel
125 g sukker
125 g smør
1 tsk stødt kardemomme
¼ tsk hjortetaksalt
2 spsk letmælk
3 æg
fintrevet skal af 1 økologisk citron
palmin til kogning
Og så smager de godt til et glas solbærrom eller gløgg.