En skøn luftig lagkage med et strejf af citrus er her lagt sammen med en
rå jordbærmarengs.
Arbejdstid: 1 time. Bagetid: 50 min. Ikke fryse-egnet.
Kage:
4 store æg
125 g sukker
1 usprøjtet citron
1 usprøjtet appelsin
75 g hvedemel
75 g kartoffelmel
1 knsp salt
Creme:
250 g friske jordbær
1 dl pasteuriserede
æggehvider
150 g sukker
Pynt:
250 g friske jordbær
*
Tænd ovnen på 175 °C.
Del æggene i blommer
og hvider.
Pisk æggeblommer og
sukker til en luftig creme.
Pisk fintrevet
citron- og appelsinskal i cremen og tilsæt 3 spsk af hver slags saft.
Sigt de to slags mel
og vend dem i.
Pisk æggehviderne
stive med en knsp salt og vend dem i dejen.
Fyld den i en
springform (22 cm), som er smurt med smør og drysset med sukker.
Bag kagen i den
nederste halvdel af ovnen ca. 50 min.
Stil formen på en
rist og åbn den efter ca. 5 min.
Lad kagen køle helt
af.
Skyl jordbærrene,
nip dem og skær dem i tynde skiver.
Kom dem i en stor
skål sammen med æggehvider og sukker og pisk det med en håndmikser, til det
bliver en tyk marengs - det tager ca. 10 min.
Flæk kagen i 3 bunde
og læg dem sammen med jordbærcremen.
Pynt med
jordbærcreme og jordbær og stil kagen koldt indtil servering.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin