Jordbærkage smager af forår og sommer! I de milde
forårsmåneder lyser den smukke jordbærkage op, og i sommermånederne kan du
bruge de lækre danske jordbær og fremkalde en smag af ægte sommer. Jordbærkage
kan snildt laves derhjemme, og selvom en jordbærkage helst skal smage som
bagerens egen opskrift, så kan du sagtens tryller små mirakler frem derhjemme i
form af dine egne, hjemmebagte jordbærkager.
Tid: 1 time. Hviletid, dej: 30 minutter. Bagetid: 15-20
minutter. Antal: 6 stk.
# Ingredienser
Mørdej til jordbærkage:
100 g koldt smør
50 g flormelis
100-150 g hvedemel
1 æg
6 tærteforme (8 cm i diameter)
75 g mørk chokolade til pensling
Mazarinmasse til jordbærkage:
175 g marcipan
150 g sukker
100 g smør
2 æg
50 g hvedemel
Vaniljecreme til jordbærkage:
1 æg
15 g majsstivelse
korn af ½ vaniljestang
2½ dl sødmælk
40 g rørsukker
2½ dl piskefløde
Til servering:
500 g jordbær
sigtet flormelis
mynteblade
*
Sådan laver du jordbærkage
Mørdej:
Skar smør i tern, og smuldr dem med flormelis og mel. Saml
dejen med sammenpisket æg.
Lad hvile på køl i 30 minutter.
Mazarinmasse:
Bland marcipan og sukker. Rør smør i lidt ad gangen.
Rør æggene i 1 ad gangen. Sigt melet i, og rør massen
sammen.
Rul mørdejen tyndt ud på et meldrysset bord, og udstik 6
cirkler, så de passer med formene.
Læg dejen i smurte forme.
Fordel mazarinmassen oven pa mørdejen.
Bag tærterne i en 200 °C varm ovn i 15-20 minutter, til
massen er fast.
Afkøl helt.
Smelt chokoladen over vandbad, og pensl kagerne med
chokoladen.
Vaniljecreme:
Pisk æg og majsstivelse sammen i en gryde.
Tilsæt vaniljekorn, mælk og sukker, bring i kog, og kog i
½-1 minut under omrøring.
Tag cremen af varmen, når den har fået en fast konsistens,
og afkøl.
Pisk fløden til skum, og vend det i vaniljecremen.
Fordel vaniljecremen på kagerne, og top med halve bær.
Pynt med flormelis og mynte.