En kage med skønne danske jordbær er perfekt sommermad og
dessert
1 kage à 12 stykker. Arbejdstid: 45 min. Bagetid: ca. 20
min. Trækketid: 2 timer. Bundene er fryseegnede
#
Lagkagebunde:
4 æg
175 g sukker
125 g hvedemel (heraf evt. 50 g kartoffelmel)
1 tsk bagepulver
Fyld:
1 kg solmodne jordbær
50 g sukker
evt. 2-3 dl jordbærsaft eller -vin
Topping:
½ liter piskefløde
½ stang vanilje
2-3 spsk flormelis
Pynt: mynteblade
*
Pisk æg og sukker med en håndmikser i ca. 10 min, til det er
tykt og skummende.
Sigt mel og evt. kartoffelmel sammen med bagepulver, og vend
det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber.
Fyld dejen i en smurt springform (24 cm i diameter), og bag
kagen i 30-40 min ved 175 °C.
Tjek med et træspid, om kagen er gennembagt, og sæt den til
afkøling på en rist.
Rens jordbærrene i koldt vand.
Lad dem dryppe af, og nip dem.
Gem ca. 10 jordbær til pynt.
Skær resten af jordbærrene i skiver, drys med sukker, og lad
dem trække saft.
Flæk kagen til 3 bunde.
Læg den ene bund på et fad, og læg halvdelen af jordbærrene
med saften og evt. ekstra jordbærsaft eller -vin i et lag på bunden.
Læg en bund ovenpå, og fordel resten af jordbærrene på
bunden.
Læg en bund ovenpå, og dryp med jordbærsaft eller -vin.
Pisk fløde og vaniljekorn til skum, og smag til med
flormelis.
Fordel cremen på toppen af kagen, og pynt med halve jordbær
og mynteblade.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin