Bag små lækkerier
til studenterbuffeten eller sankthansaften.
Opskriften er nem at gå til, og det meste kan forberedes i god tid, inden
gæsterne kommer.
Arbejdstid: 45 min.
Koge/bagetid: 45 min. Fryse-egnet. Opskriften er til 8 personer.
#
Kage:
225 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk stødt ingefær
½ tsk stødt kanel
75 g smør
100 g farin
1¼ dl honning
1 æg
1½ dl kogende vand
Citronsmørcreme:
2-3 usprøjtede
citroner (fintrevet skal + 1 dl saft)
100 g smør
2 æg (evt.
pasteuriserede)
100 g sukker
Pynt:
100 g flormelis
1-2 spsk citronsaft
friske jordbær
*
Kom fintrevet
citronskal i en gryde med citronsaft og smør og giv det et hurtigt opkog.
Pisk æg godt sammen
med sukker og pisk citronsmørret i.
Hæld det tilbage i
gryden og varm det igennem under omrøring til det tykner (ved ca. 70 °C) det må
ikke koge.
Hæld det over i en
skål til afkøling.
Tænd ovnen på 180 °C.
Sigt alle de tørre
ingredienser sammen.
Pisk smør og farin
sammen og pisk honning, æg og kogende vand i.
Vend melet i dejen
og hæld den i en smurt form (18x22 cm).
Bag kagen midt i
ovnen ca. 30 min.
Tjek med en
tandstikker, om den er gennem bagt og vend kagen ud på en rist til afkøling.
Flæk kagen i to
bunde og læg dem sammen med citroncreme.
Rør flormelis og
citronsaft sammen til glasur og smør det over kagen.
Del kagen i små
firkanter og pynt med jordbær.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin