Julen er hjerternes fest, så prøv at bage dine egne
julehjerter, og pynt dem med glasur og glansbilleder. Pak dem ind i cellofan,
og du har en smuk og personlig værtindegave.
Først skal dejen modne mørkt og køligt i mindst 14 dage (jo
længere tid, jo bedre) for smagens skyld. De færdigbagte kager skal igen hvile
og trække fugt, før de har den helt rigtige konsistens. Hjælp dem evt. lidt på
vej ved at lægge et overskåret æble eller en halv kartoffel ned i kagedåsen.
ca. 20 stk. Arbejdstid: 1½ time. Bagetid: 14 min.
#
450 g honning
400 g rugmel (evt. halvdelen hvedemel)
2 tsk potaske
3 æggeblommer (½ dl)
2 tsk hjortetaksalt
1 spsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt allehånde
½ tsk stødt nelliker
½ tsk stødt muskat
½ tsk stødt kardemomme
evt. lidt vand
Pynt:
200 g mørk chokolade eller glasur af 1 æggehvide og 150 g
flormelis
evt. smuttede mandler
*
ÆLT honning og mel sammen til en fast dej.
Den skal være meget fast, men må ikke smuldre.
Er den for tør, må du tilsætte lidt mere honning.
Varm evt. honningen op til 35 °C, så er det lettere.
PAK dejen i en frysepose, og sæt den mørkt og køligt i min.
14 dage og gerne op til 3 måneder.
SÆT dejen på køkkenbordet, og lad den få stuetemperatur.
RØR potaske ud i en smule vand, og ælt det i dejen.
RØR æggeblommerne hjortetaksalt, og ælt det I sammen med
krydderierne.
RUL dejen ud på et let meldrysset bord den skal være ca. ½
cm tyk.
Stik dejen ud til hjerter, og udstik evt. et hul i
hjerterne, hvis der skal bånd i.
Læg kagerne på bageplader med bagepapir.
BAG hjerterne i ca. 14 min. ved 170 °C eller 150 °C
varmluft.
Lad dem køle af på en rist og derefter hvile i en kagedåse i
uges tid.
PYNT med smeltet chokolade eller glasur og evt. smuttede
mandler eller glansbilleder.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin