Opskriften på denne
gode kringle med både remonce og æblefyld, giver to stænger og de kan fryses. Arbejdstid: 1 time.
Hævetid: 1½ time. Bagetid: 15 min. Fryseegnet. 2 stænger à 6-8 stykker
#
25 g gær
1 dl mælk
1 æg str. L
2 spsk sukker
125g smør
250 g hvedemel
½ tsk stødt
kardemomme
½ tsk salt
Remonce:
125 g blødt smør
75 g sukker
50 g farin
100 g revet marcipan
1 spsk stødt kanel
Fyld:
2 æbler
1 spsk citronsaft
50-75 g rosiner
Pynt:
æg til pensling
perlesukker
mandel- eller
hasselnøddeflager til drys
*
SMULDR gæren ud i
lun mælk, og tilsæt æg, sukker og blødt smør.
Dæk skålen løst, og
lad det hvile ved stuetemperatur i ca. 30 min.
TILSÆT mel,
kardemomme og salt, og ælt/rør dejen sammen den skal være lind og blød.
Lad den hæve
tildækket i 30 min.
RØR remoncen sammen.
SKRÆL æblerne, og
skær dem i små terninger. Vend dem med citronsaft.
VEND dejen ud på et
meldrysset bord, og "virk" den forsigtigt op (se Tips).
Rul den ud til et
rektangel på ca. 30x40 cm, og del den i 2 baner, ca. 12-15 cm brede.
SMØR dem langs
midten med remonce, og drys med æbler og rosiner.
Fold dejen op
omkring fyldet, klap stængerne flade med let hånd, og læg dem på en bageplade
med bagepapir.
Lad dem hæve
tildækket i 30 min.
VARM ovnen op til
225 °C varmluft.
Pensl overfladen med
sammenpisket æg, og drys med sukker og mandel- eller nøddeflager.
Bag kringlerne 8
min.
Skru ned til 200 °C,
og bag i yderligere 8-10 min.
TIPS: At virke dejen
op betyder at man trækker/løfter dejens kanter ind mod midten, til dejen føles
spændstig.