Læg saftige
kagebunde sammen med hindbærflødecreme og pynt det hele med hindbærsukker og
friske bær. Så er det sommer!
Arbejdstid: 1 time.
Bagetid: 30 min. 8-10 personer.
# Ingredienser til Hindbærkage:
Kagebunde:
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
125 g sukker
125 g blødt smør
50 g kokosmel
4 æg
Fyld:
½ liter piskefløde
500 g friske hindbær
3 spsk flormelis
Pynt:
200 g sukker
1-2 tsk hindbærsaft
(eller 3 dråber rød frugtfarve)
250 g friske hindbær
frisk mynte
*
Sådan laves Hindbærkage:
Smør 2 springforme
(22 cm) med smør og drys dem med sukker.
Tænd ovnen på 175 °C.
Sigt mel og
bagepulver over i en stor skål og tilsæt sukker, blødt smør, kokos og æg.
Pisk det godt
igennem med en håndmikser (til det er jævnt).
Fordel dejen i de to
forme.
Bag kagerne ca. 30
min.
Tjek med et træspid,
om de er gennembagte.
Stil dem på en rist
til afkøling og åben formene efter ca. 5 min.
Lad kagerne køle
helt af.
Pisk fløden til
skum.
Mos halvdelen af
hindbærrene sammen med flormelis med en gaffel og tag 1 spsk saft fra til
hindbærsukker.
Flæk de 2 kager med
en kniv, så der bliver 4 bunde.
Smør de 3 bunde med
hindbærmos og læg dem sammen med flødeskum og hele hindbær. Læg den sidste bund
ovenpå og smør overflade og sider med et tyndt lag flødeskum.
Stil kagen koldt.
Hindbærsukker: Bland
sukker og saft grundigt, til det har en ensartet farve.
Bred det ud på et
fad og lad det tørre 15-30 min.
Drys kagens
overflader med hindbærsukker og pynt med friske bær og mynteblade.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
----------- ooo OÔO ooo -----------