Logo

Gammeldags rabarberkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Gammeldags rabarberkage

Billede venligst indsendt af Leni Mosbæk

Gateau a la rhubarbe de ma grand-mère


# Ingredienser

175 g smør
100 g sukker
2 spsk vaniljesukker
1 knsp salt
3 æggeblommer
250 g hvedemel
2½ tsk bagepulver
5-6 spsk sødmælk

Rabarbermarengs:
3 æggehvider
200 g sukker
100 g valnødder
Ca. 600 g rabarber

* Tilberedning
Rabarberne vaskes og skæres i små stykker a 2-3 cm. 

Derefter lægges de til tørre på et viskestykke.
Blødt smør, sukker, vanilje og salt røres sammen og tilsættes æggeblommerne. 

Hvedemel og bagepulver sigtes sammen og kommes i massen skiftevis med mælken.

Rabarber marengs:
Hviden piskes stiv og lidt efter lidt tilsættes sukkeret. Vendes med nødder og rabarber.
Dejen kommes i smurt, melet springform og rabarbermarengsen kommes heri. 

Bages ved ca. 175 ºC i 35 min. (undervarme).
Hold øje med at marengsen ikke mørkner. 

Kan eventuelt dækkes med alufolie efter en 10-15 min. så marengsen ikke brænder.

Anretning:
Serveres hel med flødeskum eller cremefraiche 18%.

TIPS: Udstenede kirsebær kan også bruges i stedet for rabarber.


✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, MadplanerGrillTøm køleskab,
 Mad til 1 personMenuerFor børnekokke, eller Mad på 30 min og meget mere
Få de bedste madopskrifter med madABC.dk - Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.


----------- ooo OÔO ooo -----------


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.897 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her