Billede venligst indsendt af Leni Mosbæk
Gateau a la rhubarbe de ma grand-mère
# Ingredienser
175 g smør
100 g sukker
2 spsk vaniljesukker
1 knsp salt
3 æggeblommer
250 g hvedemel
2½ tsk bagepulver
5-6 spsk sødmælk
Rabarbermarengs:
3 æggehvider
200 g sukker
100 g valnødder
Ca. 600 g rabarber
* Tilberedning
Rabarberne vaskes og skæres i små stykker a 2-3 cm.
Derefter lægges de til tørre på et viskestykke.
Blødt smør, sukker, vanilje og salt røres sammen og tilsættes æggeblommerne.
Hvedemel og bagepulver sigtes sammen og kommes i massen skiftevis med mælken.
Rabarber marengs:
Hviden piskes stiv og lidt efter lidt tilsættes sukkeret. Vendes med nødder og rabarber.
Dejen kommes i smurt, melet springform og rabarbermarengsen kommes heri.
Bages ved ca. 175 ºC i 35 min. (undervarme).
Hold øje med at marengsen ikke mørkner.
Kan eventuelt dækkes med alufolie efter en 10-15 min. så marengsen ikke brænder.
Anretning:
Serveres hel med flødeskum eller cremefraiche 18%.
TIPS: Udstenede kirsebær kan også bruges i stedet for rabarber.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person, Menuer, For børnekokke, eller Mad på 30 min og meget mere
Få de bedste madopskrifter med madABC.dk - Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------