Der findes to slags brunsviger: fynsk brunsviger, og
ikke-fynsk brunsviger. Opskriften på svampet og snasket brunsviger kommer fra
det fynske. Vil du have snaskede fingre og søde kager er det her - det er bare den bedste....
# Ingredienser til brunsviger:
Dej:
500 g hvedemel
100 g smør (eller margarine)
50 g sukker
50 g gær
2 æg
2 dl mælk
1 tsk salt
Fyld:
400 g smør eller margarine, blødt
400 g brun farin
1 brev kagecreme (pulver) eller 4 spsk sirup
½ kop vand
*
Dej: Smelt smørret, tilsæt mælken og det lunes.
Gæren opløses i sukker og salt, tilsæt den lune mælk,
derefter æg og til sidst mel
Æltes godt igennem.
Hæver til dobbelt størrelse, ca 20 min. Rør fyldet imens.
Fyld: Det hele røres sammen.
Dejen trykkes ud i en bradepande, gerne med lidt fordybninger og fyldet smøres
på.
Lad brunsvigeren hæve til dobbelt størrelse, ca 20 min.
Bages ved 240 °C i ca. 10 min. eller 15 min ved 180 °C
traditionel ovn