Logo

Brunsviger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brunsviger


Der findes to slags brunsviger: fynsk brunsviger, og ikke-fynsk brunsviger. Opskriften på svampet og snasket brunsviger kommer fra det fynske. Vil du have snaskede fingre og søde kager er det her - det er bare den bedste....

 

# Ingredienser til brunsviger:
Dej:
500 g hvedemel
100 g smør (eller margarine)
50 g sukker
50 g gær
2 æg
2 dl mælk
1 tsk salt

Fyld:
400 g smør eller margarine, blødt
400 g brun farin
1 brev kagecreme (pulver) eller 4 spsk sirup
½ kop vand

*

 

Dej: Smelt smørret, tilsæt mælken og det lunes.

Gæren opløses i sukker og salt, tilsæt den lune mælk, derefter æg og til sidst mel
Æltes godt igennem.

Hæver til dobbelt størrelse, ca 20 min. Rør fyldet imens.

Fyld: Det hele røres sammen.
Dejen trykkes ud i en bradepande, gerne med lidt fordybninger og fyldet smøres på.

Lad brunsvigeren hæve til dobbelt størrelse, ca 20 min.

Bages ved 240 °C i ca. 10 min. eller 15 min ved 180 °C traditionel ovn

 


 

 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (9 stemmer)
Siden er blevet set 7.601 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her