Ingen jul uden brunkager. Så derfor må du i gang med de her
skønne og børnevenlige brunkager. Er der nogen i familien der ikke kan lide
hverken sukat eller pomerans, så passer de her brunkager helt perfekt til jer.
Og de smager helt rigtigt af brunkager og jul.
En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000
spændende madopskrifter, og mere end 10.000 med billeder.
(ca 100 stk)
# Ingredienser
300 g hvedemel
200 g smør
200 g sukker
125 g hakkede mandler med skal (brug evt. en mini hakker)
1 dl sirup
2 tsk stødt ingefær
2 tsk kanel
2 tsk stødt nelliker
1 tsk natron
evt: finthakket skal af 1 appelsin.
evt: finthakket sukat
*
Fremgangsmåde:
Bland smør, sukker, sirup, ingefær, kanel og nelliker og
pisk med elpisker til det er rørt godt sammen.
Tilsæt mel, natron og mandler (og evt sukat og appelsinskal)
og ælt dejen godt sammen.
Stilles i køleskabet og hviler i mindst en time.
Del dejen i 4 portioner, og rul hver portion ud i pølser med
en diameter på ca. 4 cm.
Skær pølserne ud i 3-4 mm tykke kager.
Bages 5-7 minutter ved 220 °C. (200 °C varmluft)
Først når kagerne er helt kolde lægges de i en lufttæt dåse.