Logo

Brownietærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brownietærte

 

Vi har fyldt en sprød valnøddebund med "browniedej". Kombinationen af valnødder og chokolade er perfekt og gør tærten helt uimodståelig.

1 tærte/ca. 12 stykker. Arbejdstid: 45 min. Hviletid: 30-60 min. Bagetid: 50 min. Fryseegnet

 

#

Tærtedej:

100 g valnødder

150 g hvedemel

50 g flormelis

100 g smør

2-3 spsk koldt vand

 

Fyld:

100 g smør

125 g mørk chokolade

3 æg

250 g sukker (gerne ½ hvidt sukker og ½ rørsukker)

1 tsk vaniljesukker

50 g hvedemel

100 g valnødder

 

Pynt: evt. mørk chokolade

 

Tilbehør: flødeskum eller vaniljeis

*

 

Tærtedej: Hak valnødderne meget fint i en foodprocessor.

Tilsæt mel og flormelis og kør et øjeblik.

Tilsæt det kolde smør skåret i små terninger og kør til det er fordelt.

Tilsæt iskoldt vand og saml hurtigt dejen.

Pak den ind og lad den hvile i køleskab ½-1 time.

Smelt smør og chokolade over vandbad eller ved meget svag varme og lad det afkøle.

 

Tænd ovnen på 175 °C.

Rul dejen ud i ½ cm tykkelse og læg den i en tærteform eller springform (24-26 cm).

Pisk æggene sammen med sukker og vanilje og tilsæt sigtet mel, chokoladesmørret og grofthakkede valnødder.

Fordel blandingen på tærtedejen og bag tærten 35-45 min. tjek med en tandstikker, om den er gennembagt, og stil tærten til afkøling på en rist.

 

Pynt evt. med høvlet, hakket eller smeltet chokolade.

Ny.d tærten i små stykker med flødeskum eller vaniljeis.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.972 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her