Vi har fyldt en
sprød valnøddebund med "browniedej". Kombinationen af valnødder og
chokolade er perfekt og gør tærten helt uimodståelig.
1 tærte/ca. 12
stykker. Arbejdstid: 45 min. Hviletid: 30-60 min. Bagetid: 50 min. Fryseegnet
#
Tærtedej:
100 g valnødder
150 g hvedemel
50 g flormelis
100 g smør
2-3 spsk koldt vand
Fyld:
100 g smør
125 g mørk chokolade
3 æg
250 g sukker (gerne ½
hvidt sukker og ½ rørsukker)
1 tsk vaniljesukker
50 g hvedemel
100 g valnødder
Pynt: evt. mørk
chokolade
Tilbehør: flødeskum
eller vaniljeis
*
Tærtedej: Hak
valnødderne meget fint i en foodprocessor.
Tilsæt mel og
flormelis og kør et øjeblik.
Tilsæt det kolde
smør skåret i små terninger og kør til det er fordelt.
Tilsæt iskoldt vand
og saml hurtigt dejen.
Pak den ind og lad
den hvile i køleskab ½-1 time.
Smelt smør og
chokolade over vandbad eller ved meget svag varme og lad det afkøle.
Tænd ovnen på 175 °C.
Rul dejen ud i ½ cm
tykkelse og læg den i en tærteform eller springform (24-26 cm).
Pisk æggene sammen
med sukker og vanilje og tilsæt sigtet mel, chokoladesmørret og grofthakkede
valnødder.
Fordel blandingen på
tærtedejen og bag tærten 35-45 min. tjek med en tandstikker, om den er
gennembagt, og stil tærten til afkøling på en rist.
Pynt evt. med
høvlet, hakket eller smeltet chokolade.
Ny.d tærten i små
stykker med flødeskum eller vaniljeis.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin