Brombær anvender man ikke så ofte, men her bliver de til et
herligt fyld i en lækker tærte.
• Kun 11 g fedt pr. stykke • Brombær indeholder meget
C-vitamin.
Forberedelse 40 min. Bagning 45 min. 12 stk.
# Råvarer til Brombærtærte:
3 dl hvedemel
1 nip salt
reven skal af ½ citron
6 spsk sukker
75 g smør
2 spsk vand
FYLD:
500 g brombær
1-1½ dl sukker
100 g digestive kiks
100 g malede mandler
reven skal af 1 citron
2-3 spsk vaniljesukker
smør til formen
*
Fremgangsmåde:
1 Bland mel, salt, citronskal og sukker.
Findel smørret i melblandingen og ælt dejen sammen.
Tilsæt evt. 2 spsk vand, så dejen bliver smidig.
Pak dejen i plastfolie og afkøl i 30 min.
2 Skyl brombærrene og lad dem dryppe af.
Bland dem med sukkeret og stil dem til side.
Læg kiksene i en plastpose og smuldr dem fint med en
kagerulle.
3 Hæld saften fra som er dannet fra brombærrene.
Bland bær, kiks, mandler, citronskal og vaniljesukker.
4 Sæt ovnen på 200 °C.
Smør en form og læg brombærblandingen i.
5 Rul dejen ud mellem to stykker plastfolie og læg den over
formen med brombærrene og tryk kanterne til.
Lav et hul i midten på dejen, så dampen kan komme ud.
Bag i ovnen 45 min.
Tips & råd
Der er sæson for brombær mellem juli og september.
Hvis du ikke kan skaffe friske bær, kan du udmærket anvende frosne.
Rul dejen op på kagerullen og rul den så ud over
brombærrene.
Tryk forsigtigt kanten til.
PR. PORTION: Energi: Kcal 251 = kJ 1054
Kulhydrat 34 g Protein 4 g Fedt 11 g (39%) Fibre 4 g