Sommerluksus til hverdag. Hvis du har en lille portion af
flere slags bær, så prøv at bage denne gode hverdag skage.
1 kage, 12-16 stykker Arbejdstid: 30 min. Trækketid: 20 min.
Bagetid: 60 min. Fryseegnet
#
75 g havregryn
2½ dl mælk
100 g blødt smør
100 g + 2 spsk
rørsukker
1 tsk vaniljesukker
1 æg
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
¼ tsk
500 g friske bær;
ribs, solbær, hindbær, stikkelsbær, udstenede kirsebær, blåbær, brombær, efter
sæson. Brug en eller flere slags bær.
Pynt: flormelis
Tilbehør:
is, flødeskum eller
cremefraiche
*
Tænd ovnen på 180 °C.
Smør en bradepande
(20x30 cm) med smør, og læg et stykke bagepapir i bunden.
Læg havregryn i en
skål.
Varm mælken i en
gryde, og hæld det over havren.
Lad det trække i ca.
20 min.
Rør smør, sukker og
vanilje cremet, og rør ægget i.
Sigt mel og
bagepulver sammen, og rør det i dejen sammen med salt og havregrynsmassen.
Hæld dejen i formen,
og drys med de rensede bær.
Drys 2 spsk
rørsukker over bærrene, og bag kagen midt i ovnen i 50-60 min.
Tjek med en
tandstikker, om kagen er gennembagt, og lad den stå i formen i 10 min., før den
tages ud og sættes til afkøling på en rist.
Sigt flormelis over
kagen, og server den, som den er eller med vaniljeis, flødeskum eller
cremefraiche.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin