Æbleskiver med kærnemælk som vor mormor lavede dem må være
indbegrebet af jul. Få vores slanke-opskrift her!
Tilberedningstid: 10 min. Stegetid: 10 min. Ikke fryseegnet.
2 personer. Er du alene, så halver portionen.
#
50 g speltmel
¼ tsk natron
1 nip salt
¼ tsk kardemomme
1 nip vaniljekorn citronskal (øko)
1¼ dl kærnemælk
evt. 2 tsk sukrin (eller sukker)
5 g fedtstof til stegning
*
Bland mel, krydderier og lidt revet citronskal.
Rør mælk i og smag eventuelt til med sukrin.
Smelt fedtstoffet i en varm æbleskivepande og fyld formene %
op med dejen.
Når de er brune på den ene side, vendes de forsigtigt helt
rundt og bages færdige.
Kom små stykker æble eller sveske i æbleskiverne, lige før
de vendes rundt.
TIPS: Æbleskiverne kan også bages i muffinforme i ovnen.
Beregningen er for ½ portion: Kalorier: 117 kcal. Protein 5
g (17%) Kulhydrat 20 g (67%) Fedt 2 g (16%) Kostfibre 0 g.
MÅNEDENS SLANKETIP
Husk, at der er forskel på hverdag og fest i julemåneden.
Pas på med at spise rester af den fede og søde mad igennem flere dage.