Logo

Stuvede grønsager - i trykkoger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Kogetid i trykkoger:
10 min. for hvidkål
4 min. for spidskål
2 min. for blomkål
3 min. for jordskokker

# Ingredienser

1 kg grønsager, fx snittet hvidkål, spidskål delt i kvarter, blomkål delt i buketter eller jordskokker delt i mindre stykker
2 tsk salt pr. l vand

Stuvning:
40 g smør eller margarine
5 spsk hvedemel
3 dl af grønsagsvandet
3 dl mælk
salt, hvidt peber
evt. reven muskat

* Tilberedning

Kom grønsagen i trykgryden og tilsæt vand og salt.
Læg låg på og bring gryden på tryk.
Kog grønsagen i det antal minutter som er angivet ovenfor.
Bring hurtigt gryden af tryk og tag grønsagerne op.
Mål grønsagsvandet.
Smelt smørret og rør det sammen med melet.
Spæd med væden og lad stuvningen koge få minutter.
Smag til med salt, peber og evt. reven muskat.
Kom grønsagerne i et halvdybt fad og hæld stuvningen over.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.854 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her