Sensommeren bugner
med alt det gode til en stor portion ratatouille: Solmodne tomater, auberginer,
squash, løg og masser af krydderurter. Server den saftige franske grønsags-stuvning
i rigelige mængder til en lun røget makrel.
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 25 min. 4 personer
#
Ratatouille:
2 løg
1 aubergine
1 squash
2 røde peberfrugter
500 g tomater
3 fed hvidløg
2-3 spsk olie
1 bundt basilikum
salt og peber
Stegt makrel:
2 røgede makrel
1 spsk olie
Tilbehør:
groft brød eller
lune flutes
*
PIL løgene, og skær
dem i skiver.
Vask auberginer,
squash og peberfrugter, og skær dem i store terninger.
Vask tomaterne, og
skær dem i både.
Pil hvidløgsfeddene,
og hak dem.
SVITS løgene blanke
i olie i en stor gryde.
TILSÆT auberginer,
squash og peberfrugter, og steg under omrøring til de får lidt farve.
VEND tomater og
hvidløg i gryden.
Kog igennem under
omrøring, til tomaterne afgiver væde.
Skru ned, og lad
retten simre under låg i 20 min. Rør af og til.
HAK basilikum
bladene groft, bland med grønsagerne, og kog igennem.
Smag til med salt og
peber.
HÆK makrellerne.
Fjern rygben, de
store ben i bugen samt de ben der går øverst og ca. til midten af fileten.
Skær hver
makrelfilet i 2 store stykker.
STEG makrelstykkerne
med skindsiden nedad på en pande med lidt olie.
Steg til makrellen
er varm på begge sider, og træk forsigtigt skindet af bagefter.
SERVER makrellen med
ratatouille og brød eller flutes.