(6 personer)
# Ingredienser
1 kalkun (sprængt, kan bestilles hos slagteren)
2 gulerødder
1 løg
½ selleri
lidt persillestilk
lidt frisk timian
10 hele hvide peberkorn
frisk peberrod
3 dl piskefløde
* Tilberedning
Som garniture anbefales hvad der kan købes af friske grønsager, disse rengøres og koges til de er sprøde.
Inden servering tilsættes de lidt smør som smelter hurtigt i det varme vand, det gør at grønsagerne får en smuk glansagtig overflade.
Kalkunen kommes i en gryde hvor der tilsættes vand så det dækker kalkunen, de rensede grønsager tilsættes og det koges nu under svag varme i 5 kvarter, peberkorn, persillestilk og timian kommes også i.
Kalkunen tages derefter op og ca. ¾ liter af fonden tilsættes peberrod og piskefløde og reduceres yderligere under svag varme i ca. 10 min.
Det jævnes lidt med en smørbolle.
Passeres gennem en sigte og ved anretning hældes det over den udskårne kalkun.
De valgte garniture anrettes pænt omkring kalkunen og over saucen drysses der med frisk reven peberrod.