Kartofler kan sagtens komme på grillen - skøn opskrift på
grillede kartofler, fx til grillede pølser ...
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. ½ time
#
500 g kartofler
4 spsk olie
2 spsk citronsaft eller eddike
friskhakket eller tørret salvie
peber fra kværn
*
1. Skræl kartoflerne.
Skær dem i tykke skiver på tværs.
Hvis de er små, skal de måske blot skæres over en gang.
2. Pisk olie og citronsaft og tilsæt salvie og rigeligt
peber fra kværn.
3. Stik kartoffelstykkerne på lange spid, der lægges i en
alubakke.
Dryp olien over eller smør kartoflerne med en pensel.
Lad dem trække 10-15 min. og vend dem tit.
Øs marinaden over.
4. Læg kartoffelspiddene på den varme grillrist eller læg
spiddene direkte på grillens kant, hvis det kan lade sig gøre.
Kartoflerne må godt blive lidt brankede i kanten.
5. De smager især godt til pølser og hamburgers.