Spidskålen bliver dampet med smør, timian, salt og citron,
hvilket giver masser af smag til det møre spidskål. Det dampede kålhoved
serveres med en frisk yoghurt-flødedressing. Denne opskrift er nem at lave. Tilberedningstid:
25 min. Til 4 personer.
# Ingredienser
1 spidskål
20 g smør
1 dl yoghurt
3 spsk fløde
1 tsk honning
1 citron
salt og peber
1 håndfuld timian
2 dl vand
*
Skær spidskålen i kvarte.
Kom vand, smør, salt, timian og citronsaft fra en halv
citron i en gryde.
Kom spidskålet i gryden.
Damp spidskålet i gryden med låg over i cirka 10 minutter,
alt efter hvor stor spidskålet er.
Det er færdigt, når kålen er mørt.
Bland fløde, yoghurt, honning, citronsaft fra en halv citron
og peber sammen.
Spidskålen serveres med dressingen og pyntes med frisk
timian og peber.
TIPS: Retten kan også laves på grill i en foliebakke.