Giv
fars brødet ekstra smag med bacon, svampe og timian, og bag dem i små hyggelige
portionsforme. Server med en frisk salat af grønkål og appelsin.
Arbejdstid:
40 min. Bagetid: ca. 30 min. 4 personer
#
Farsbrød:
400
g hakket oksekød
250
g blandede svampe eller champignoner
1 spsk
olie eller smør
salt
og peber
1 æg
1
dl rasp
1 dl
mælk
1
håndfuld timiankviste
1 løg
100
g bacon
Grønkålssalat:
400
g grønkål
2
appelsiner
1
rødløg
3 spsk
olie
2 spsk
æbleeddike
Tilbehør:
rugbrød
eller andet groft brød syltede cornichoner
*
Skær
svampen e i små stykker, og rist dem gyldenbrune på en pande med olie.
Krydr
med salt og peber, og lad dem køle lidt af.
Rør
kødet sejt med 1 tsk salt.
Rør
æg og rasp i kødet, og spæd med mælken.
Hak
timian, løg og bacon fint.
Bland
svampe, timian, løg og bacon i farsen.
Smør
4 små postejforme med lidt smør, og fordel farsen heri.
Glat
overfladen med bagsiden af en ske.
Bag
postejerne i ovnen ved 180 °C i ca. 30 min., til farsen virker fast, når du
trykker på dem.
Grønkålssalat:
Skyl grønkålen, rib den, og hak den fint.
Skær
skrællen af appelsinerne, og skær dem i små terninger.
Pil
løget, og skær det i tynde skiver.
Rør
olie og eddike sammen, og vend kål, appelsiner og løg i dressingen.
Smag
til med salt og peber.
Server
postejerne med grønkålssalat, rugbrød og cornichoner.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin