Nyd de nye kartofler
i deres korte sæson. De skal ikke have lang tilberedning og er bedst sat sammen
med ganske få ingredienser. Her har vi brugt smør, dild og persille.
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 15 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
# Ingredienser til Smørdampede kartofler med
krydderurter:
1 lille bundt dild
1 lille bundt
persille
500 g nye kartofler
salt og peber
25 g smør
*
Sådan laves Smørdampede
kartofler med krydderurter:
Skrub kartoflerne
rene og skær dem i skiver eller både.
Læg dem i en
sauterpande og krydr med salt og friskkværnet peber.
Tilsæt smør og 2 dl vand
og giv det et opkog.
Skru ned og lad
kartoflerne simre under låg, til de er næsten møre (8-10 min.).
Skyl og tør dild og
persille og hak bladene med en kniv.
Tag låget af
kartoflerne og kog væsken næsten helt ind.
Vend de friskhakkede
krydderurter i kartoflerne.
Server som tilbehør
til et stykke stegt fisk eller kød.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
----------- ooo OÔO ooo -----------