Lækker gryderet der
indbyder til efterårs hygge med familie og venner. Retten smager bedst hvis den
laves af husets børnekokke.
Tilberedningstid: 2
timer. 4 pers.
# Ingredienser
11-1½ kg svine
nakkefilet
1 smule smør (til stegning)
2 æbler
250 g kyllingehjerter
200 g kalvelever eller
svinelever
4-5 kviste salvie
4 fed hvidløg
TILBEHØR
2 gulerødder
2 pastinakker
½ knoldselleri
1 helt hvidløg
2 blade laurbær
1 dl æbleeddike
½ l piskefløde
¼ sommerkål
* Tilberedning
Rens fileten så du har
et reelt stykke uden fedt.
Skær æbler og salvie
groft og bland det med hvidløg.
Krydr kødet og placer
æble og urter på det.
Tag en stor jerngryde
og smelt smørret heri så det bruner.
Steg stegen til den
bliver gylden over det hele.
Snit rødderne og kom
dem ved sammen med laurbærblade.
Lad det simre sådan
nogle minutter.
Optø hjerter og skær lever
og i passende stykker.
Kom disse i gryden og
lad dem simre sammen.
Krydr med salt og
peber, hæld eddike på og lad det koge væk.
Hæld derefter 2 liter
vand over og læg låg på.
Lad det så koge ved
svag varme i 1-1½ time.
Fjern låget og tilsæt
fløden.
Lad det hele simre
godt sammen, inden du kommer skåret sommerkål ved.
Server derefter med kartoffelmos.
TIPS: En muflon er
ikke lige et dyr som alle falder over herhjemme i Danmark. Den anses for at
være en forfader til geden, som vi i dag holder som husdyr, men hvis du får
hænder i noget muflon, så skylder du dig selv at lave denne ret med muflon
inderlår.
Se alle opskrifter for børnekokke