Logo

Slambert-gryde - kun børnekokke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Slambert-gryde - kun børnekokke 

 
Lækker gryderet der indbyder til efterårs hygge med familie og venner. Retten smager bedst hvis den laves af husets børnekokke.
Tilberedningstid: 2 timer. 4 pers.

 
# Ingredienser
11-1½ kg svine nakkefilet
1 smule smør (til stegning)
2 æbler
250 g kyllingehjerter
200 g kalvelever eller svinelever
4-5 kviste salvie
4 fed hvidløg

 
TILBEHØR
2 gulerødder
2 pastinakker
½ knoldselleri
1 helt hvidløg
2 blade laurbær
1 dl æbleeddike
½ l piskefløde
¼ sommerkål

 
* Tilberedning
Rens fileten så du har et reelt stykke uden fedt.
Skær æbler og salvie groft og bland det med hvidløg.
Krydr kødet og placer æble og urter på det.
Tag en stor jerngryde og smelt smørret heri så det bruner.
Steg stegen til den bliver gylden over det hele.

 
Snit rødderne og kom dem ved sammen med laurbærblade.
Lad det simre sådan nogle minutter.
Optø hjerter og skær lever og i passende stykker.
Kom disse i gryden og lad dem simre sammen.
Krydr med salt og peber, hæld eddike på og lad det koge væk.
Hæld derefter 2 liter vand over og læg låg på.
Lad det så koge ved svag varme i 1-1½ time.
Fjern låget og tilsæt fløden.
Lad det hele simre godt sammen, inden du kommer skåret sommerkål ved.
Server derefter med kartoffelmos.

 
TIPS: En muflon er ikke lige et dyr som alle falder over herhjemme i Danmark. Den anses for at være en forfader til geden, som vi i dag holder som husdyr, men hvis du får hænder i noget muflon, så skylder du dig selv at lave denne ret med muflon inderlår.

 
Se alle opskrifter for børnekokke

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 789 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her