Denne næsten glemte vintergrønsag i kombination med en frisk
og let citronsauce smager dejligt til både kød og fjerkræ.
• Skorzonerrødder er fiberrige, indeholder næsten ingen
kalorier og giver tilskud af vigtige sporstoffer.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner
# Råvarer til Skorzonerrødder i citron
1 kg skorzonerrødder
1 tsk salt
1 spsk smør eller margarine
½ spsk hvedemel
½ citron
2½ dl grønsagsbouillon
1 dl cremefraiche
1 bundt purløg
* Fremgangsmåde:
1 Skrub rødderne godt under rindende vand.
Skær dem i 10 cm lange stykker.
Bring rigeligt med saltet vand i kog (1 tsk salt/liter vand)
i en gryde.
Kog rødderne under låg ved jævn varme ca. 15 min.
2 Bland imens fedtstof og mel til en smørbolle.
Skyl citronen godt i lunkent vand og tør den.
Riv skallen på et rivejern og pres saften ud.
3 Bring grønsagsbouillonen i kog.
Pisk smørbollen i og bring det i kog.
Tilsæt cremefraiche og 2-3 spsk citronsaft.
Smag til med citronskal og hold saucen varm, under låg, ved
meget svag varme.
4 Skyl skorzonerrødderne under koldt vand en kort stund,
skræl dem og skær dem i små skrå bidder. Læg dem i citronsaucen.
5 Skyl purløget, ryst det tørt og skær det i fine ringe.
Drys det over skorzonerrødderne og server som tilbehør til
kød eller fjerkræ.
Tips & råd
Sæsonen for skorzonerrødder er mellem oktober og april.
Vælg gerne tykke eksemplarer, de skal være faste og hårde,
så er de friske.
Hvis du skal skrælle rå skorzonerrødder anbefales det at
bruge gummihandsker.
Læg de skrællede rødder i citronvand med lidt mel i, så
holder de sig hvide.
Variation: Det er også godt at anvende appelsinskal og
friskpresset appelsinsaft i saucen.
PR. PORTION: Energi: Kcal 200 = Iq 840
Kulhydrat 20 g Protein 3 g Fedt 12 g (54%) Fibre 6 g