Kimchi er koreanske saltede og chili-syltede grønsager, der er et godt
alternativ til agurkesalat. Her er en nem opskrift med bl.a. kinakål, der
passer godt til stegt kylling og ris. Desserten er en klassisk karamelrand bagt
i portionsskåle og serveret med frisk mango.
Stegt sesamkylling med kimchi og ris
4 personer. Arbejdstid:
1 time. Trækketid: ca. 2 timer. Stege-/kogetid. ca. 45 min.
#
1 stor kylling eller
hane
2 spsk neutralt
smagende olie
salt og friskkværnet
peber
1 dl sesamfrø
Kimchi:
1 kinakål
10 cm kinaradise
4-5 gulerødder
1 løg
½ agurk
1 spsk groft salt
2 tsk frisk ingefær
3 fed hvidløg
2 spsk stærk
chilisauce (eller 1 tsk chiliflager)
2 spsk fiskesauce
Tilbehør:
4 dl fuldkornsris
lime
frisk koriander
*
Skær kinakålen i
stykker på 2-3 cm.
Skær kinaradise og
gulerødder i tynde stave og løgene i skiver.
Flæk agurken på
langs, og skrab kernerne ud med en teske.
Skær agurken i
skiver.
Bland alle grønsagerne
med salt.
Bland fintrevet
ingefær, knust hvidløg og chilisauce med fiskesauce, og vend det sammen med grønsagerne.
Læg et let pres på grønsagerne,
og lad dem trække i et par timer.
Parter kyllingen i 8
stykker med en fjerkræsaks eller kniv: under- og overlår og brystet i 2 stykker
med ben.
Gnid kødstykkerne
med olie, krydr med salt og peber, og læg dem på bagepapir i en bradepande.
Drys med sesamfrø,
og sæt bradepanden i ovnen ved 175 °C i ca. 45 min., til kødet er gennemstegt.
Kog risene i 35 min.
i dobbelt så meget vand, og lad dem trække i ca. 10 min. under låg, til de er
færdige. Hæld evt. overskydende vand fra.
Server stegt
sesamkylling med kogte ris, kimchi, lime og et drys frisk koriander.
Karamelrand med mango
4 personer. Arbejdstid:
20 min. Bagetid: ca. 30 min. Hviletid: ca. 2 timer
#
175 g sukker
1 tsk neutralt
smagende olie til formene
4 æg
1 spsk sukker
1 dl mælk
2 dl piskefløde
1 stang vanilje
Tilbehør:
1 moden mango
*
Bred sukkeret ud på
en pande i et jævnt lag, og lad det smelte til mørk karamel.
Hæld karamellen i
bunden af 4 ovnfaste portionsforme smurt med olie.
Pisk æggene let
sammen med sukker, og tilsæt mælk, fløde og kornene af vaniljestangen.
Hæld æggemassen i
formene, og stil dem i et ovnfast fad.
Dæk formene med
stanniol, og hæld kogende vand halvt op omkring formene.
Sæt fadet i ovnen
ved 175 °C i ca. 30 min, til æggemassen er stivnet helt i midten.
Afkøl formene, og
sæt dem i køleskab i 2-3 timer.
Løsn hver
karamelrand i kanten med en kniv, og vend den ud på en tallerken.
Anret med små
stykker frisk mango.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin