8 personer
# Ingredienser
Fiskefars:
1 kg fiskefars (kuller, lange, brosme, lubbe, mørksej eller torsk)
8 g maldon salt
1 ½ g hvid peber
1 ½ dl æg
75 g hakket løg
1 dl purløg
1 dl dild
1 dl bredbladet persille
1 dl kørvel
10 g hakket kapers
75 g hvedemel
25 g røget spæk
1 dl mælk
1 dl fløde
Klaret smør
Løgsoubise:
1 kg løg i skiver
20 g smør
1 dl fiskefond
1 dl hvidvinsvinaigre
Salt, peber
Dressing:
60 g sød sennep
10 g taffelsennep
3 g fiskesennepspulver
25 g akaciehonning
100 g cremefraiche 38%
* Tilberedning
Fiskefars: Kør fiskekødet sejt på foodprocessoren med salt og peber. Tilsæt æg, derefter hakkede krydderurter, spæk, kapers og løg.
Tilsæt hvedemel og til sidst væske.
Steg fiskefrikadellerne i klaret smør.
Løgsoubise: Sauter løgene bløde i smør uden at brune og kog dem møre i vinaigre og fond.
Dryp af og stil til afkøling.
Dressing: Pisk alle ingredienser sammen og vend dressingen i løgsoubisen.
Server de varme fiskefrikadeller med løgsoubise, citron og godt rugbrød.
INFO: Soubise sauce er en løgsauce fortykket med Béchamel sauce, kogt
ris eller fløde. Det serveres generelt med kød, fisk, vildt, fjerkræ og grønsager.
Det blev tidligere ofte brugt til at belægge kød. Det blev første gang
dokumenteret i 1836. Det har mange variationer, de enkleste, kun løg, smør og
fløde-