Røsti af selleri med krydderurter
smager så englene synger, og både børn og voksne er vilde med den. Spis den til
morgenmad,...
Røsti (rösti) er en
schweizisk kartoffelret, som oprindelig blev serveret til morgenmad, ligesom
hash browns serveres i USA. Den laves traditionelt af store kogte kartofler,
der rives og blandes med løg, salt og peber og nogen gange ost. Her har vi
brugt rå kartofler blandet med knoldselleri og du kan sagtens bruge andre
rodfrugter.
Arbejdstid: 15 min.
Koge/stegetid: 20 min. Fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver
portionen.
#
200 g skrællet
selleri
200 g skrællede
kartofler
friske krydderurter
(fx basilikum eller estragon)
1 spsk olie
salt og peber
*
Riv selleri og
kartofler groft på et rivejern.
Tryk dem fri for
væde og bland dem i en skål med salt og peber og evt. hakkede krydderurter.
Læg massen på en
lille varm sliplet-pande med olie og pres det godt sammen.
Skru lidt ned for
varmen og lad kartoffelkagen stege gylden.
Vend den ved hjælp
af et grydelåg og lad den blive gylden på den anden side.
Steg den på panden i
alt ca. 15 min. eller flyt den over på en bageplade og bag den færdig i ovnen
ved 200 °C i ca. 20 min.
Server røstien i
trekanter som grøn ret fx med en grøn salat eller som tilbehør til stegt kød og
fjerkræ.
TIPS: Tilsæt din røsti lidt bacon og parmesan, det er også
godt.
Se mere lækkert tilbehør her
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin