Logo

Rodsuppe med ingefærstegte minutstrimler, ristede nødder og persille

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rodsuppe med ingefærstegte minutstrimler, ristede nødder og persille

 

Lad duften og smagen fra denne fantastiske suppe fylde din tomme og sultne mave. Følg linket, og find både opskrift samt ingredienserne til rodsuppe med skinkestrimler.

4 personer. Arbejdstid: 15-30 min. Samlet tid: 45 min.

 

# Ingredienser

Ingefærstegte minutstrimler:

500 g skinkestrimler

1 lime, økologisk eller usprøjtet

15 g ingefær

2 spsk soja

1 spsk fishsauce

salt og peber

4 tsk olie

 

Rodssuppe:

500 g pastinakker eller jordskokker

2 skalotteløg

20 g smør

6 dl vand

2 lime, økologisk eller usprøjtet

2 dl letmælk

 

Tilbehør:

1 bdt. persille

25 g cashewnødder

4 skiver groft brød

*

Skyl limen der bruges til kødet.

Riv skallen og pres saften.

Skræl og riv ingefær

Kom minutstrimler i en skål med limesaft og -skal, ingefær, soja, fishsauce, salt og peber.

Lad kødet marinere i 15 minutter.

Skræl rodfrugterne og pil skalotteløg.

Skær i grove stykker.

Varm smør i en gryde til det bruser op.

Steg rodfrugter og løg i 1-2 minutter, til de begynder at tage lidt farve.

Tilsæt vand og bring i kog. Kog ved lavt blus i 10-15 minutter, til rodfrugterne er møre.

Skyl limen og riv skal til suppen. Pres saften.

Skyl og hak persille

 

Rist nødder på en tør pande, til de bliver gyldne.

Tag dem af panden og hak dem groft.

Tilsæt mælk til suppen, krydr med salt og peber og kog suppen yderligere 5 minutter.

Varm halvdelen af olien på en pande ved god varme.

Der skal være så meget smæk på kogepladen, at det siger ”sszzzzs”-lyde, når kødet kommer på panden.

Tilsæt halvdelen af kødet og lad det stege på alle sider i 1-1½ minut, ca. 4 minutter i alt.

Kom kødet på en tallerken.

Varm den anden halvdel olie ved kraftig varme og brun resten af kødet i 1-1½ minut.

Tag suppen af varmen og blend suppen jævn og glat i en blender eller med en stavblender.

Varm suppen forsigtigt igennem og smag til med salt, peber og limesaft og -skal.

Anret den varme suppe med ingefærstegte minutstrimler, persille, ristede nødder og brød

 

Tips: Hvis du ikke kan finde skinkestrimler, kan du bruge schnitzler, som du skærer i ½ cm tykke strimler på det korte led.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.444 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her