Nye gulerødder og
frisk dild er et godt makkerpar - her er gulerødderne nærmest syltede, da de er
kogt med eddike og sukker. Server dem fx som tilbehør til grillstegt kylling.
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 15 min. Ikke fryse-egnet (Til 2 personer. Er du alene så halver
portionen.)
#
1 bdt nye gulerødder
1 dl vand
1 dl eddike
50-75 g sukker
3 hele sort peber
½ tsk salt
evt. krondild
1 lille bdt dild
(fintsnittet)
*
Rens gulerødderne og
skær dem i mindre stykker.
Kog dem møre i en
gryde med vand, eddike, sukker, hel peber og salt - ca. 15 min.
Har du krondild, så
kast en skærm med i kogelagen til gulerødderne.
Tilsæt dild og
server varmt eller afkølet.
Tips: Dild er en
etårig skærmplante, hvor både blade, stilke og skærme bruges. Bladdild kan fås
året rundt, mens krondild (dildens store blomsterskærme) kun findes i august,
men kan fryses.
Brug evt lidt
løvstikke i stedet for dild.
Bladdild bruges til
graved fisk, kolde sauce og dressinger, da den mister meget smag ved
opvarmning. Dildstilkene kan bruges til kogning af skaldyr, fisk, kartofler og
grønsager. Krondild anvendes mest til syltning, men er også god i fiske-, kød
og grønsagsretter, hvor man gerne vil have dilden med i den varme tilberedning.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin