Hjemmelavede kødboller er lige så nemme at lave som
frikadeller. Krydr dem godt, og server dem i en nudelsuppe med forårets friske
grønsager.
4 personer. Arbejdstid: 45 min. Kogetid: ca. 15 min.
#
Kødboller:
2 forårsløg
1 cm frisk ingefær
1 fed hvidløg
400 g hakket kyllinge- eller svinekød
1 spsk sojasauce
1 tsk salt
2 tsk majsstivelse
Suppe:
1 bundt grønne asparges
1½ dl hønse- eller grønsagsbouillon
½ spidskål
2 forårsløg
1 rød chili
Tilbehør:
200 g nudler
1 limefrugt
1 bundt koriander
*
Rens forårsløgene, og hak dem fint.
Riv ingefær og hvidløg fint.
Rør kødet sammen med forårsløg, ingefær og hvidløg,
sojasauce, salt og majsstivelse.
Form farsen til små boller, kom evt. lidt vand på hænderne,
så bliver bollerne fine i overfladen.
Kog bouillonen op i en stor gryde.
Kom bollerne i suppen, og lad dem koge forsigtigt i 8-10
min.
Tag bollerne op, og læg dem på en tallerken.
Knæk enderne af aspargesene, og kasser dem, enderne altså.
Skær resten af aspargesene i stykker på 2-3 cm.
Skær kålen i strimler på 1 cm's tykkelse.
Skær forårsløgene i tynde skiver. Hak chilien fint.
Kog asparges og kål i suppen i 4-5 min.
Kom bollerne tilbage i suppen, og tilsæt samtidig forårs løg
og chili.
Kog op, og smag til med salt.
Kog nudlerne som angivet på emballagen, lad dem dryppe af i
en sigte, og kom dem i suppen.
Server med limebåde til at dryppe over suppen og frisk koriander
til at drysse på toppen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin