Spar på opvasken, og
lav al maden i ovnen. Mens medisterpølse og rodfrugter steger, kan du lave den
lækre sennepsdip. Og når duften breder sig i huset, bliver familien lokket til
middagsbordet.
4 personer. Arbejdstid:
30 min. Bagetid: 40 min.
#
¼ knoldselleri
2 rødbeder
4 gulerødder
3 rødløg
2 spsk olie
500 g medisterpølse
Sennepsdip:
3 dl cremefraiche
1 spsk dijonsennep
1 fed hvidløg
1 bundt persille
salt og peber
Tilbehør: rugbrød
*
Skræl selleri,
rødbeder og gulerødder, og skær dem i grove stykker.
Pil løgene, og skær
dem i både.
Vend alle grønsagerne
med olie, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i ovnen ved
200 °C i 20 min.
Pensl medisterpølsen
med olie, og læg den ned mellem grønsagerne.
Bag videre i ovnen i
ca. 15 min. til grønsagerne er møre, og pølsen er gennemstegt.
Rør cremefraiche med
sennep, knust hvidløg og hakket persille.
Smag til med salt og
peber.
Skær pølsen i
stykker på 6-8 cm, og server med rodfrugter, sennepsdip og rugbrød.
TIPS: Du kan også
servere ovnbagte kartofler til medisterpølsen i stedet for rugbrød: Skær 1 kg
kartofler i både, vend dem med 2 spsk olie, og bred dem ud på en bageplade med
bagepapir.
Bag dem samtidig med
rodfrugter og pølse med ovnens varmluftfunktion.
Temperaturen skal
være indstillet til 180 °C, og det hele kan være færdigt samtidig på ca. 30
min.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin