Rodfrugterne i disse små lækre pier, som er dækkede med
urteost, gør dem både sunde og lette.
Jo kortere tilberedningstiden er, desto bedre bevares
vitaminerne i grønsagerne.
Forberedelse 15 min. + hvile på køl. Tilberedning 30 min. 4
portioner
# Råvarer til Grønsagspier brogede
1 lille kålrabi (200 g)
FYLD:
2-3 gulerødder (200 g)
DEJ:
1½ dl hvedemel
1 dl grahamsmel
50 g margarine
1 dl mager kvark
1 spsk koldt vand
10 cm porre
2 tomater
½ tsk urtesalt
⅓ tsk
friskkværnet rosé- eller sort peber
1 dl mager kvark
2 spsk blandede hakkede krydderurter
1¼ dl letmælk
1 dl mager, reven ost
*
Fremgangsmåde:
1 Bland mel, grahamsmel, margarine, kvark og vand til en dej
i en skål eller i foodprocessoren.
Tilsæt mere mel hvis dejen er for blød.
Lad dejen hvile tildækket i køleskabet i 30 min.
2 Skræl gulerødder og kålrabi og skær dem i fine strimler
eller riv dem groft.
Gør porren i stand og skær den i skiver.
Skær tomaterne i tern og bland alle grønsagerne.
3 Sæt ovnen på 225 °C.
Del dejen i fire stykker og tryk dem ud i portionsforme.
Læg grønsagerne på og drys med krydderier.
4 Bland kvark, krydderurter, mælk og den revne ost.
Hæld blandingen over pierne og bag midt i ovnen, ca. 30 min,
til de er faste og gyldne.
Tips & råd
Server gerne en frisk salat til pierne, med fx revne
radiser, champignoner, peberfrugt og en vinaigrettedressing.
For at spare tid kan du fint anvende frosne grønsager som
fyld i pierne.
PR. PORTION: Kalorier 342 = Kilojoule 1433
Kulhydrat 39 g Protein 16 g Fedt 14 g (37%) Fibre 6 g