En herligt enkel og kaloriefattig ret - propfyldt med
vitaminer - som er klar i en håndevending • Tomater indeholder karotin som i
kroppen omdannes til A-vitamin.
Forberedelse i 30 min. Tilberedning 10 min. 6 Portioner
# Råvarer til Grønsagspande med svampe
600 g champignon
1 spsk friskpresset citronsaft
1 løg
1 fed hvidløg
1-2 kviste rosmarin
400 g modne tomater
2 spsk olie
½-1 tsk salt
¼ tsk hvid peber
*
Fremgangsmåde:
1 Gør svampene i stand.
Skær mørke pletter fra og det nederste af foden.
Del i kvarte eller halve afhængig af størrelsen.
Dryp dem med citronsaft.
2 Pil og hak løg og hvidløg fint.
Træk bladene af rosmarinstilkene og hak dem fint med en
skarp kniv.
Skær stilkfæstet af tomaterne, skold dem i kogende vand og
flå dem.
Skær frugtkødet i små tern.
3 Opvarm olien på en teflonpande.
Steg svampene, under stadig omrøring, ved stærk varme.
Tilsæt løg, hvidløg, rosmarin og tomater og lad det stege
med en kort tid.
4 Hæld ½ dl vand på.
Smag til med salt og peber, læg låg på, sænk varmen og lad
det simre i ca. 10 min.
Tips & råd
Et udsøgt tilbehør til grillet kød eller til ovnstegt fisk.
Forsøg at undgå at skylle svampe da smagsstofferne let
skylles bort og de suger også vand til sig. Børst dem rene, der findes
specielle svampebørster, eller anvend en bagepensel eller en blød tandbørste.
Det er let at flå tomater. Man skærer et kryds i skallen,
lægger dem i kogende vand, tager dem op og trækker skallen af.
PR. PORTION: Energi: Kcal 132 = kJ 554
Kulhydrat 10 g Protein 5 g Fedt 8 g (55%) Fibre 4 g