Kompletter kylling eller svinekød med denne enkle grønsagsret.
Med en kraftig sennepsdressing smager den vidunderligt.
Broccoli indeholder meget C-vitamin. Bland gerne rå broccoli
i salater.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner
# Råvarer til Grønsagsmix sennepskrydret
2 mellemstore løg
1 spsk olie
2 gulerødder
2 røde peberfrugter
5 dl broccolibuketter
5 dl blomkålsbuketter
2 dl champignoner
2½ dl hønsebouillon eller fond
2 dl yoghurt naturel
1-2 spsk dijonsennep
½ tsk sort peber
salt
* Fremgangsmåde:
1 Pil løgene og skær dem i skiver.
Opvarm olien på en pande.
Kom løgene på og lad dem stege uden at de tager farve.
2 Skræl gulerødderne og skær dem i mønter.
Skyl og udkern peberfrugterne og skær dem i strimler.
Kom grønsagerne på panden.
Steg under omrøring, ca. 5 min.
Grønsagerne skal stadig være lidt sprøde.
3 Gør broccoli og blomkål i stand.
Skær buketterne af og del dem i endnu mindre buketter.
Kom blomkål og broccoli ned til de øvrige grønsager.
Tilsæt champignon og 1½ dl bouillon.
Lad det koge til grønsagerne er møre, ca. 10 min.
4 Bland yoghurt, resten af bouillonen, sennep, sort peber og
lidt salt. Bland godt.
5 Hæld yoghurtblandingen over grønsagerne. Rør hele tiden.
Lad det simre yderligere S min, til alt er gennemvarmt.
Server straks.
Tips & råd
Forbered evt. grønsagerne dagen før.
Pak dem i plastfolie
eller plastposer og opbevar dem i køleskabet.
Hjemmelavet kyllingefond kan fryses ned i 1 dl store
portioner.
Hæld op i muffins forme og frys ned.
Tag dem ud og læg dem i en
plastpose i fryseren.
GENVEJ: Du kan fint anvende frosne grønsager.
PR. PORTION: Energi: Kcal 142 = kJ 596
Kulhydrat 15 g Protein 7 g Fedt 6 g (38%) Fibre 5 g