Ris på italiensk - til afveksling for pastaen. Med friske
sommergrønsager og parmesanost, bliver det endnu en specialitet at nyde.
• Råris er sunde. De indeholder både kulhydrat, mineraler,
protein og vitaminer.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner
# Råvarer til Grønsagsrisotto
5 dl brune ris (300 g)
1 stort løg
1 lille kålrabi
150 g broccolibuketter
2 tomater
2 spsk olie
1 tsk salt
1 tsk groftkværnet peber
½ tsk gurkemeje
1 l grønsagsbouillon
1 dl fløde 13%
100 g frosne haricots verts
1 spsk smør
2 dl parmesanost
* Fremgangsmåde:
1 Pil løget og hak det fint.
Skræl kålrabien og skær den i tern.
Skyl broccolien og del den i buketter.
Skær tomaterne i tern.
2 Varm olien ved jævn varme i en gryde og svits løgene
sammen med salt, peber og gurkemeje, ca. 3 min.
Hæld risene i og brun dem sammen med løgene yderligere 3
min.
3 Hæld 5 dl af grønsagsbouillonen på og bring det i kog.
Læg låg på og lad det simre ved svag varme i 10 min.
4 Tilsæt yderligere 5 dl af bouillonen sammen med broccoli
og kålrabi.
Lad det koge uden låg ca. 20 min, rør rundt nu og da.
Tilsæt fløde, bønner og tomattern under omrøring og bring i
kog.
Lad det koge til al væske er absorberet, ca. 15 min.
Smag til med salt og peber.
Rør smør og parmesanost i lige før serveringen.
Tips & råd
Du kan også koge risene i en sauterpande. Det kræver mere
pasning og det kan også være svært at beregne den helt rigtige mængde væske.
Der skal røres i risene hele tiden og væsken tilsættes lidt ad gangen. Ny væske
tilfører du først, når risene har absorberet væsken, som allerede er i gryden.
Bliv ved med at tilføre væske, til risene er møre. De færdige ris skal være
fugtige og smidige i konsistensen.
VARIATION: Risene får en ekstra god smag, hvis gurkemejen
erstattes med ¼ tsk safran.
PR. PORTION: Energi: Kcal 5O5 = kJ 2121
Kulhydrat 61 g Protein 18 g Fedt 21 g (37%) Fibre 8 g