Riflet tærte, først
bagt i airfryer, derefter fyldt med en cremet fransk løgblanding og afsluttet
med et knækket æg på toppen, før stegning i airfryer til perfektion.
10 min forberedelse. 30
min kogetid. 2 portioner
# Ingredienser
2 plader mørdej, lige optøet
1 spsk olie
1 lille løg, skåret i tynde skiver
75 g flødeost
2 spsk cremefraiche
25 g (¼ kop) revet cheddar
3 store æg
Hakket frisk purløg til servering (valgfrit)
* Tilberedning
Smør to 11,5 cm riflede tarteletforme let.
Læg 1 stykke mørdej på et let meldrysset bord.
Top med den resterende dejplade.
Drys med lidt mel og rul ud til 3 mm tykkelse.
Skær i halve diagonalt.
Hæld 1 halvdel i en forberedt tærteform.
Gentag med den resterende dejhalvdel og tærteform.
Skær overskydende dej af.
Beklæd formene med bagepapir og fyld med bagebønner eller
ris.
Læg i kurven på en XXL airfryer og luftsteg ved 200 °C i 6
min.
Fjern papiret og bagebønner eller ris og luftsteg i
yderligere 2 min.
Varm imens olien op i en stegepande ved middel varme.
Tilsæt løg og steg under omrøring af og til i 10 min eller
indtil de er gyldne og karamelliseret. Stil til side for at
køle lidt af.
Kom flødeost, cremefraiche, cheddar og 1 æg i en skål.
Tilsæt løget. Rør for at blande godt. Krydr.
Fordel blandingen mellem tærteformene.
Lav en lille fordybning i midten af hver tærte.
Knæk et æg ned i fordybningen. Gentag med den anden tærte og
æg.
Drys med peber.
Luftsteg ved 170 °C i 10-12 min eller indtil de er lige
gennemstegte.
Lad det køle af i airfryeren i 5 min, eller indtil ægget er
kogt efter din smag.
Drys med purløg før servering.
Se alle de bedste opskrifter med Airfryer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person, Menuer, For børnekokke, eller Mad på 30 min og meget mere
Få de bedste madopskrifter med madABC.dk - Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------