– DET PÆREFORMEDE GRÆSKAR
Butternut squash, som undertiden er kendt i Australien og
New Zealand som butternut-græskar eller gramma, er en type vinter-squash, der
vokser på en vinplante. Det har en sød, nøddeagtig smag, der ligner en græskar.
Den har brunbrun gul hud og orange kødfuld masse med et rum frø i
blomsterenden.
Butternut er en vintersquash, der er ganske hård i skallen.
Men smagen er blød, rund og nøddeagtig og en seriøs udfordrer til vores
favoritgræskar: hokkaido.
At få hul på skallen på et butternut squash kræver den rette
teknik. Skær top og bund af squashen. Stil den på højkant og skær skrællen fri
med en skarp kniv. Flæk den, og skrab kernerne ud. Skær squashen i tern på 1x1 cm.
Så er den klar til en tur i ovnen eller i suppegryden. Gem evt. kernerne. Dem
kan du riste på en pande og spise sammen med bagte tern af butternut – eller
drysse over en dampende varm butternutsuppe.
Butternut squash er oprindeligt blevet dyrket i Sydamerika
for mange tusind år siden. Den er først i nyere tid kommet til vores
breddegrader. Butternut er i sæson fra efteråret og hen til den første del af
vinteren. Det er en vintersquash, og den kan godt have lidt mærker eller ru
pletter, der ingen betydning har for squashens kvalitet.
Opbevaring: Butternut squash kan holde sig i en uges tid, blot
den er ubeskadiget og ligger tørt.
I sæson: AUG, SEP, OKT,
NOV, DEC
Se opskrifter med Butternut squash HER