Blomkålstærten gør det ud for et helt måltid.
Til 6 personer Tilberedningstid: 1 time. Hviletid: ½ time.
Ikke fryseegnet
#
Dej:
300 g (5 dl) hvedemel
150 g smør
2 æg
salt, peber paprika (edelsüss)
Fyld:
1 blomkålshoved
300 g hakket flæskekød
1 løg
2 bdt persille
2 dl fløde
50 g flødeost
1 citron
20 g smør
1½ spsk hvedemel
salt, peber.
*
1. Smelt smørret til dejen og lad det køle lidt af.
Rør 1 tsk salt, 1 knsp hvid peber og 1 tsk paprika i
smørret.
Tilsæt æggene og rør, til det skummer.
Rør melet i lidt ad gangen, til dejen er smidig.
Pak den ind og lad den ligge i køleskabet i ½ time.
2. Del blomkålen i små buketter, skyl dem og lad dem koge i
letsaltet vand i 5 min.
Lad kålen dryppe af i et dørslag; gem kogevandet.
3. Rør et æg, revet løg, 1 bdt finthakket persille og reven
skal og saft af ½ citron samt salt og peber i kødet.
4. Rul dejen ud og beklæd en smurt springform.
Prik bund og sider godt.
Læg alufolie over og fyld bunden med tørrede ærter, bønner
eller ris (se Tips).
Bag bunden i ovnen ved 200 °C i 15 min.
5. Fjern folien og »bagebønnerne«. Afkøl bunden.
Fordel farsen i tærtebunden og læg blomkålsbuketterne over.
6. Smelt smørret til saucen i en kasserolle.
Rør melet i og spæd med ca. 1 dl blomkålsvand, fløde og
flødeost.
Rør til osten er smeltet.
Saucen skal være ret tyk.
Smag den til med citronsaft, fintklippet persille, salt og
peber.
Hæld den over tærtefyldet.
7. Bag tærten videre ved 200 °C i 30-40 min., til den er
gennembagt.
8. Serveres som hovedret med en grøn salat.
Tips: »Bagebønner« er en praktisk ting at have klar i
køkkenet. Det behøver ikke nødvendigvis være bønner - ris eller tørrede ærter
er lige så velegnede. Man bruger dem til bagning af tærtebunde, hvor de sørger
for, at bunden ikke hæver. Køb en pose »bagebønner« og opbevar dem i et lufttæt
glas. De kan bruges igen og igen.