Du vil elske budgetvenlige
opskrifter til airfryer – gem dine kartoffelskræller for at lave disse sunde, nemme,
sprøde chips.
# Ingredienser
Skræl af 3 kartofler (se tip)
Skræl af 1 sød kartoffel
Til servering:
Græsk yoghurt
Chilisauce
Citron-urtesalt:
1 citron
10 cm frisk rosmarinkvist
30 g (¼ kop) havsalt
* Tilberedning
Citron-urtesalt:
Brug en grønsagsskræller til at skrælle strimler af skrællen
fra citronen.
Skær hver strimmel i halve på langs.
Læg skræl og rosmarin i kurven på en airfryer.
Kog ved 70 °C i 10 min. Fjern rosmarinen.
Kog skrællen i yderligere 10-15 min, eller indtil den er
tør.
Fjern og stil til afkøling.
Fjern tørrede blade fra rosmarinkvisten.
Kom tørret skræl og rosmarinblade i en krydderikværn eller
morter,
og kværn til et pulver.
Kom i en krukke med salt. Knus og bland.
Vask kartoffelskrællen og tør grundigt med et rent
viskestykke.
Kom i en skål og sprøjt let med olie. Vend til det dækker.
Læg i et enkelt lag i kurven på airfryeren (muligvis af 2 omgange).
Kog ved 180 °C i 8-10 min eller indtil det er tørt.
Stop og vend rundt undervejs et par gange.
Overfør til en tallerken. Drys med urtesalt efter smag.
Server med yoghurt og chilisauce.
Tip: Citron-urtesalt holder sig i op til 2 måneder.
Det er lækkert til kylling eller stegte grønsager.
Se alle de bedste opskrifter med Airfryer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person, Menuer, For børnekokke, eller Mad på 30 min og meget mere
Få de bedste madopskrifter med madABC.dk - Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------