Ærter som en franskmand ville have lavet dem, men mest,
fordi danske ærter bare hører til blandt verdens bedste....Denne delikate
garniture går fantastisk til grillet kød, fisk eller fugl.
Opskrift til 4 personer
# Ærter Française:
400 g frosne fine ærter
75 g syltede perleløg
100 g god bacon (et helt stykke)
4 blade hjertesalat
evt et par kviste citrontimian
½ dl vand
½ tsk salt
*
Skær bacon i tern og steg det sprødt i en gryde.
Alt efter hvor fedt det er, kan du evt. hælde lidt af
baconfedtet fra.
Tilsæt citrontimian og de syltede løg og lad det sautere til
det værste eddike er kogt af og løgene er gennemsigtige.
Tilsæt ærterne, vand og salt og sæt låg på gryden.
Lad ærterne koge op og sluk så for varmen.
Snit salaten fint.
Hæld vandet fra ærterne og vend salaten i lige inden
servering – den skal blot falde sammen, men må stadig gerne give lidt knas.
Server til kød- eller fiskeretter.