Ris smagt til med duftende urter og krydderier, samt sprøde
grønsager. En ret som er hurtigt lavet og meget delikat. Thailandsk • Friske urter og krydderier gør, at du kan bruge mindre
salt.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 10 min. 4 Portioner
# Råvarer til Ris som i Thailand
5 dl kolde kogte jasminris
1 løg
2 fed hvidløg
8 tsk olie
1 tsk gurkemeje
1 tsk hakket frisk ingefær
1 tsk hakket chilifrugt
1 tsk hakket citrongræs
8 tsk soya
100 g friske grønne bønner, snittede
4 forårsløg eller 1 porre, i skiver
1 dl ristet kokosmel
1 dl soyabønnespirer
1 spsk hakket koriander
GARNERING
chiliblomster (se Tips & råd)
korianderblade
limebåde
* Fremgangsmåde:
1 Pil løget og hak det fint.
Knus hvidløgsfeddene.
Opvarm olien ved god varme i en wok, eller på en stor
stegepande.
Tilsæt løg, hvidløg og gurkemeje.
Steg under omrøring til løgene er møre, ca. 2 min.
Tilsæt ingefær, chilifrugt og citrongræs og steg under
omrøring yderligere 1 min.
2 Skru ned til jævn varme.
Tilsæt ris, soya og de grønne bønner.
Rør rundt til alt er blandet og gennemvarmt, ca. 5 min.
3 Tilsæt forårsløg, kokosmel, soyabønnespirer og koriander
og varm op i ca. 2 min.
Garner med chiliblomster og korianderblade.
Server lime både ved siden af, og pres til slut limesaften
over risene.
Tips & råd
Chilifrugtblomst: skær chilien på langs 1 cm fra
stilkfæstet. Vend chilien og skær en gang til for at få 4 strimler. Del hver
strimmel for at få 8 stk.
Læg så chiliblomsterne i en skål med koldt vand og is i og
afkøl i 30 min. Chilifrugterne åbner sig og "kronbladene" folder sig
udad som små blomster.
PR. PORTION: Energi: Kcal 317 = kJ 1331
Kulhydrat 31 g Protein 10 g Fedt 17 g (48%) Fibre 5 g